Klimaatinstallaties gaan Circulair!

Klimaatinstallaties gaan Circulair!
library

In januari startte het Keteninnovatieprogramma “Klimaat voor Verandering”. Een startschot voor de klimaatinstallatie branche om gezamenlijk een circulaire ambitie neer te zetten en deze ambitie te realiseren door concrete innovatie projecten. De samenwerking in de keten is daarbij essentieel, zodat zij gezamenlijk een systeemverandering teweegbrengen.

Met de actiebereidheid voor die systeemverandering zit het wel goed in deze keten. Uit onderzoek van TNO naar de ketens met het grootste potentieel voor circulaire transitie scoorde de Klimaatinstallatie branche het hoogst in de categorie ‘transitiepotentieel’. 

Ambitie & Innovatie Lab

En inderdaad, met die bereidheid voor verandering zat het wel goed, zo merkten wij tijdens het Ambitie & Innovatie Lab. Deze intensieve sessie die op 16 en 17 maart plaatsvond was bedoeld om concrete stappen te zetten naar een circulaire keten van klimaatinstallaties. Het resultaat van deze sessie? Een stevige ambitie en maarliefst 4 concrete innovatie projecten:

1.    De ontwikkeling van een circulair modelcontract voor het leveren van comfort. 
2.    Een project dat Design For Dissasembly voor klimaatinstallaties zal versnellen. 
3.    Een project gericht op zoveel mogelijk hergebruik van bestaande installaties. 
4.    Een project waarmee we onze sector en haar stakeholders willen inspireren en activeren met onze resultaten en ambities. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/08f2ec2838ea943f67813fca549a5bc0_large.png

Lees de complete “Visie 2030: klimaat voor verandering” en het verslag van het Ambitie & Innovatie Lab in de bijlagen. Op de hoogte blijven van de vorderingen van dit keteninnovatieprogramma? Stuur dan een mailtje naar projectmanager Pieter van den Herik (p.vandenherik@mvonederland.nl). 

Verslag Ambitie en Innovatie Lab Visie 2030: "Klimaat voor verandering"
Read more

Do you want to comment on this library-item?