Kruiden- en specerijenbedrijf Verstegen ontdekt kansen circulair inkopen

Kruiden- en specerijenbedrijf Verstegen ontdekt kansen circulair inkopen
library

Verstegen wil het duurzaamste kruiden- en specerijenbedrijf ter wereld zijn. Om dit te bereiken, neemt het familiebedrijf bestaande contracten voor onder andere warmtekoelkasten en intern transport onder de loep.

Verstegen is al langer bezig met duurzaamheid. Op dit moment is het bedrijf bezig met circulariteit van non-product related artikelen. Het project voor de Green Deal Circulair Inkopen heeft Verstegen gebruikt om circulaire bureaustoelen en laat exportbakken in te kopen.

Geleerde lessen

Verstegen heeft zeven geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat je successen moet vieren en deze moet communiceren in de organisatie. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Verstegen is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Verstegen
Read more

Do you want to comment on this library-item?