Leerbundel: kantoor Rijkswaterstaat krijgt nieuwe bestemming als kinder- en jeugdkliniek Emergis

Summary
Het vervangen van de oude lineaire aanpak door de nieuwe circulaire kan ook in de bouw. Dat bewijst dit unieke Zeeuwse project.
Leerbundel: kantoor Rijkswaterstaat krijgt nieuwe bestemming als kinder- en jeugdkliniek Emergis
library

Het vervangen van de oude lineaire aanpak door een nieuwe circulaire aanpak kan ook in de bouw. Dat bewijst een aantal mensen dat betrokken is bij een uniek Zeeuws project: de transformatie van een kantoor van Rijkswaterstaat naar een kinder- en jeugdkliniek van Emergis.

Leerzaam proces

Hoe ontwerp je een eigentijds gebouw met gebruikte materialen? Waar vind je die materialen? Hoe organiseer je de energiehuishouding van je gebouw zo dat er niets verloren gaat? Hoe zorg je ervoor dat de materialen die je gebruikt later weer voor een ander gebouw beschikbaar zijn? Hoe prikkel je partijen tot innovatief meedenken en werken? Dit is nog maar een kleine greep uit de vragen die voor en tijdens het werken aan de kinder- en jeugdkliniek van Emergis passeerden. Een ontwikkelteam met mensen uit diverse disciplines zocht en vond oplossingen; een spannend en leerzaam proces.

Publicatie

In deze publicatie komen ze aan het woord. De opdrachtgevers, de architect, de eigenaar van het kantoor van Rijkswaterstaat. De bedenker van een nieuwe manier van slopen, dat geen slopen is maar oogsten. De installatie-adviseur. De experts op het terrein van innovatie en netwerken. De bankier en de jurist. De bestuurder die ontwikkelingen aanjaagt en de bedrijfsleider die geoogste materialen klaarmaakt voor hergebruik. Hun kijk op dit project en de betekenis ervan is inspirerend. Maar ook concreet. Zij hopen met hun ervaringen jou handvatten te geven om zelf bij te dragen aan de transformatie naar circulair bouwen. Download hieronder de publicatie.

Community of Practice Circulair (ver)bouwen

Dit project komt voort uit de Community of Practice Circulair (ver)bouwen uit 2017 (net als het e-book: Maak je (ver)bouwproject circulair in 4 stappen). De Community of Practice Circulair (ver)bouwen
is een interactief traject waarin deelnemers op weg worden geholpen met kennis, kunde en ervaring.

Leerbundel circulair bouwen
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?

Monique Dickhaut
Monique Dickhaut

Geachte lezer.
Kan en mag ik wellich tiets toevoegen aan de inrichting van bovengenoemd fantastisch project?
Ik werk met hergebruikte materialen afkomstig uit de woonbranche. En gebruik deze voor nieuwe eyecathers. Mijn wandpanelen zijn genomineerd voor de Circulair Desing Award en zouden een toffe aanvulling kunnen zijn voor dit project. Graag zou ik willen meedenken in het aanbrengen van extra sfeer, kleur een exclusiviteit dmv hergebruik.
hartelijke en creatieve groet, Monique Dickhaut,
No Waste decoration

24 May 2018 22:11