LIMM recycling: “Wij willen hergebruik en recyclen tot de nieuwe standaard maken.”

Summary
Een interview met LIMM recycling
LIMM recycling: “Wij willen hergebruik en recyclen tot de nieuwe standaard maken.”
library

De Week van de Circulaire Economie komt eraan. Hèt moment om projecten uit te lichten. LIMM recycling ontwikkelde bijvoorbeeld een uniek recyclingsysteem waarmee ze een garantie tot 100% recycling kunnen aanbieden voor hun kartonnen koffiebekers. We spraken directeur Ina Leunge over dit circulaire succes.

Met welke vorm van circulair ondernemen ben je aan de slag?
Hergebruik en recyclen tot de nieuwe standaard maken. Wij verzamelen en recyclen al onze producten 100%. Wij zien onze gebruikte bekers niet als afval, maar als een duurzame grondstof waar weer mooie producten van gemaakt worden.
 

Waarom ben je circulair ondernemer?
Tien jaar geleden hebben wij vanwege nieuwe wetgeving op het gebied van bekerrecycling een nieuw systeem bedacht. Door het apart inzamelen via ons systeem kunnen bedrijven en organisaties het volume op het restafval tot wel 0% reduceren.


Waar ben je trots op?
Wij zijn trots dat wij met ons unieke recyclingsysteem een garantie tot 100% recycling kunnen aanbieden. Verder produceren en verwerken wij bijna alles binnen Nederland, om zo de Nederlandse economie te stimuleren en onze CO2 footprint zo klein mogelijk te houden.


Waar liep je als ondernemer tegenaan?
Vanaf april 2019 kunnen wij kartonnen koffiebekers leveren met een garantie tot 100% recycling. Deze zoektocht heeft uiteindelijk 10 jaar geduurd, om ons systeem zo circulair mogelijk te maken, zijn wij lang opzoek geweest naar een Nederlandse kartonnen koffiebeker.

De Week van de Circulaire Economie is van 3 t/m 7 februari 2020. Meer weten? Ga naar de website.
 

Meer lezen over LIMM recycling? Bekijk de website.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?