Forbo wil bijdragen aan gezonde werkomgeving

Summary
Forbo Flooring introduceerde onlangs het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die bijdraagt aan een gezonde en ontspannen sfeer op kantoor.
Forbo wil bijdragen aan gezonde werkomgeving
library

Forbo Flooring probeert niet alleen mooie vloeren te maken, maar wil ook bijdragen aan duurzame en gezonde omgevingen. Zo introduceerde het onlangs het nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die op meerdere manieren bijdraagt aan een ontspannen en gezonde sfeer op kantoor.

Forbo speelt met deze nieuwe collectie in op de zoektocht van veel bedrijven en organisaties naar een hoger niveau van gezondheid, comfort en vitaliteit in de werkomgeving. Saskia Husslage, tapijtspecialist bij Forbo Flooring: 'Door ons stadse binnenleven en de drukte van vandaag de dag riskeren we het contact met de natuur te verliezen. Daarom liet Forbo zich voor Tessera Cloudscape inspireren door de natuur zoals de lucht en de wolken boven ons die er altijd zijn, en brengen we dat ruimtelijke gevoel naar de werkplek.' 

Reductie geluidsoverdracht

De collectie zorgt daarnaast voor een rustige werkruimte doordat de tapijttegel de geluidsoverdracht met maar liefst 26 decibel reduceert. Bedrijven of organisaties die de geluidsoverdracht nog verder willen minimaliseren, kunnen bovendien kiezen voor een speciale akoestische softbac-backing (rug van de tegel).

Energiebesparende kleuren

De zachte look & feel van Tessera Cloudscape is te danken aan een innovatief poolontwerp met meerdere hoogten dat zorgt voor een kalmerende esthetiek en comfort onder de voeten. De collectie bestaat uit zestien natuurlijke kleurstellingen die het mogelijk maken om frisse en luchtige ruimtes te creëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sprekend lichte kleuren met hoge lichtreflectiewaarden (die besparen tevens energie) zoals de Light Airs, maar ook intens donkere tinten zoals de Tessera Thunderbolt.

Gerecycled materiaal

Tessera Cloudscape bevat 62% gerecycled materiaal en voldoet het aan de Ska-beoordelingscriteria (duurzaamheidskeurmerk) voor zachte vloerbedekkingen. Bovendien heeft de vloer een lange levensduur met een standaard fabrieksgarantie van tien jaar.

Voor veel meer info, zie de website.

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?