Noord-Brabant transformeert naar circulair

Noord-Brabant transformeert naar circulair
library

De provincie Noord-Brabant heeft permanente grondwatermeetnetten, die de standen en de kwaliteit van het grondwater meten. Moeten we volledig ingerichte meetlocaties zelf bezitten? Deze en nog meer kritische vragen leidde tot een andere, circulaire aanbesteding om het grondwaterstands-
meetnet te actualiseren.

De provincie Noord-Brabant transformeert naar een circulaire economie. Onderdeel van deze transformatie is het circulair aanbesteden van het provinciale grondwaterstandsmeetnet. Uit een marktanalyse en -consultatie bleek dat het mogelijk was om meetdata te kopen in plaats van apparatuur. 

Geleerde lessen

Provincie Noord-Brabant heeft zes geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat communicatie en monitoring helpen om resultaten zichtbaar te maken. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Provincie Noord-Brabant is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Provincie Noord-Brabant
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?