Ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort van start

Summary
De gemeente Amersfoort wil de verduurzaming van de stad versnellen en biedt ondernemers de kans om hun idee voor circulaire stedenbouw om te zetten in business.
Ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort van start
library

De gemeente Amersfoort wil de verduurzaming van de stad versnellen en biedt ondernemers de kans om hun idee voor circulaire stedenbouw om te zetten in business. Samen met het Kennislab voor Urbanisme organiseert zij hiervoor het ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort 2018 dat deze week, in de Week van de Circulaire Economie, van start gaat.

Uitgangspunt van circulaire stedenbouw is maximaal hergebruik van producten en grondstoffen bij ontwerp, uitvoering, bouw en sloop van een (deel)gebied.

Deelnemers

Er zijn negen deelnemende projecten: Flexappartement, Stadsgroen, XL 3D Printen, Afval reductie tool, Samenwerkplaats 2.0, Meet Up | With Energy, De Groene Werkplaats, Urban Soleil en Facade Identification System (FIS). Deze projecten zijn geselecteerd aan de hand van drie criteria: hun bijdrage aan circulaire stedenbouw, een link met Amersfoort en het moet een nieuw idee zijn. De deelnemers krijgen een workshop om hun business model uit te werken én een pitchtraining.

Pitch

De beste circulaire business case maakt kans op financiële ondersteuning. Tijdens de Pitch Duurzame Uitdaging op 14 februari 2018 wordt de winnaar van het ontwikkeltraject bekendgemaakt. De deelnemers pitchen dan hun project voor een jury bestaande uit de gemeente Amersfoort, ABN AMRO, bouwbedrijf Heilijgers en een venture capitalist.

Blijf via onze website op de hoogte blijven van de Duurzame Uitdaging Amersfoort 2018.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?