Pilot circulaire bouwschotten voor Schiphol

Pilot circulaire bouwschotten voor Schiphol
library

Hoe kun je bouwmaterialen maken die nodig zijn voor jouw eigen groei, uit de grondstoffen die vrijkomen in je eigen processen? Dat is een van de circulaire vraagstukken waar Schiphol aan werkt.

Schiphol heeft de ambitie om een Zer0 Waste luchthaven te zijn in 2030. Hiervoor heeft Schiphol een Zer0 Waste Programma ontwikkeld, dit richt zich primair op de ontwikkeling van circulaire infrastructuur en maximaal behoud van de waarde van de reststromen die vrijkomen uit de processen. Een onderdeel van dit programma is de pilot voor de ontwikkeling van circulaire bouwschotten.

Geleerde lessen

Schiphol heeft vijf geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat je niet voor middelmatigheid moet gaan, maar moet blijven zoeken tot je een werkbare oplossing hebt gevonden. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI Schiphol
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here
person

Jeremy Croes

Founder at SPINUP Growth Academy

Do you want to comment on this library-item?