Plug-In-City wint ABN AMRO Circular Economy Award als beste werklocatie

Summary
Plug-In-City zet circulariteit in de Brainport Regio op de kaart door een proeftuin te ontwikkelen die als een rondreizend circus door de stad trekt.
Plug-In-City wint ABN AMRO Circular Economy Award als beste werklocatie
library

Het publiek en de jury bepaalden via een stemming de winnaars. Voorafgaand aan de stemming selecteerde de vakjury drie finalisten per categorie. Uit de inzendingen selecteerde de jury in de categorie: Werklocatie Plug-In-City, Park 20|20 en de Blokhuispoort als kanshebbers op de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Het concept

Plug-In-City zet circulariteit in de Brainport Regio op de kaart door een proeftuin te ontwikkelen die als een rondreizend circus door de stad trekt. Vanuit zeecontainers werken ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers aan de circulaire gedachte en wordt gewerkt volgens het principe van de deeleconomie. 

Collectief

Collectief denken staat bij ons voorop. Wij hebben nul euro subsidie, de grond is geleend, containers hebben we geleend en je ziet dat er een jonge generatie opstaat die de circulaire economie omarmt en oppakt vanuit ons initiatief. Deze verkiezing is een collectieve winst van Nederland, want je ziet dat circulaire economie breed wordt opgepakt.

Plug-In-City versloeg in de finale de Blokhuispoort uit Leeuwarden en Park 20|20.

Jury en criteria

De jury, bestaande uit voorzitter Cees-Jan Pen (Fontys Hogeschool), Christiaan Kuipers (Urgenda), Bert Krikke (4thecity), Ton Bastein (TNO) en Gerard Roemers (Metabolic), kwam in februari van dit jaar voor het eerst bijeen om samen met hun netwerk negentien werklocaties en veertien regio's te nomineren die in aanmerkingen kwamen voor de award. Uit de ingezonden werklocaties en regio's beoordeelde de jury de inzendingen op onder andere volgende criteria: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

Invulling aan circulair

ABN AMRO is als hoofdsponsor aan de ABN AMRO Circular Economy Awards verbonden. De Circular Economy Awards zijn een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van de circulaire economie. ABN AMRO beschouwt de circulaire economie als een belangrijke ontwikkeling voor haar eigen bedrijfsvoering. Circulaire oplossingen kunnen een significante rol spelen in de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2f693ca9fe64c6e0ecaa8d15fe9f5c5d_large.jpg
Read more

Do you want to comment on this library-item?