Provincie Overijssel stimuleert circulair ondernemen bij honderd productiebedrijven

Summary
Provincie Overijssel biedt 100 maakbedrijven de kans deel te nemen aan een circulaire business design track van CIRCO.
Provincie Overijssel stimuleert circulair ondernemen bij honderd productiebedrijven
library

Provincie Overijssel biedt in 2019 honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO-track. Tijdens deze driedaagse CIRCO-tracks leren deelnemende bedrijven hoe ze nieuwe producten en diensten circulair kunnen ontwerpen én winstgevend kunnen maken.

 CIRCO-Track

De CIRCO-track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden en is geschikt voor maakbedrijven en hun toeleveranciers. Ondernemers maken kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkennen de kansen in hun eigen business en zetten concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Innovatieve ondernemers

Bij eerdere CIRCO-tracks hebben al twintig Overijsselse bedrijven kennis gemaakt met de mogelijkheden van de circulaire economie. De ondernemers waren positief, reden voor de provincie om nog eens tien CIRCO-tracks aan te bieden.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Provincie Overijssel zet in op een circulaire economie. We willen zo de druk op het milieu verminderen, economische kansen creëren en grondstoffenschaarste verminderen. Dit kunnen we niet alleen; daarbij hebben we innovatieve ondernemers nodig. Ondernemers die kansen zien en duurzame productiemethodes ontwikkelen. De Overijsselse maakindustrie kan hier het verschil maken. Er zijn al genoeg voorbeelden. Denk maar aan Denimtex die van oude spijkerbroeken wandbekleding maakt. Of Auping, die oude matrassen inneemt en de onderdelen hergebruikt. We willen ondernemers in de Overijsselse maakindustrie ondersteunen om circulair te worden. Met de CIRCO-tracks helpen we hen de eerste concrete stap te zetten. Samen werken we aan een toekomstbestendig Overijssel.”

Deelname

Om zoveel mogelijk productiebedrijven te benaderen, werkt Provincie Overijssel nauw samen met onder andere OostNL, Kennispoort Regio Zwolle, Cleantech Regio, Novel-T, Polymer Science Park, Stichting Pioneering, Green Business Club Twente, FME en de Metaalunie. Zij benaderen ondernemers in hun netwerk voor deelname aan de CIRCO-tracks. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar circulaire.economie@overijssel.nl.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?