Realiseer een circulair business model met de Value Hill: de eerste stap naar het financieren van de circulaire economie.

Realiseer een circulair business model met de Value Hill: de eerste stap naar het financieren van de circulaire economie.
library

Circulaire businessmodellen brengen grote voordelen met zich mee. Van positieve gevolgen dankzij efficiënter en langdurig gebruik van grondstoffen en materialen tot een langdurigere relatie binnen de keten en met klanten. In de whitepaper Value Hill lichten we toe hóe je tot circulaire businessmodellen komt en welk financieel model hierbij past.

Circulaire businessmodellen

De circulaire economie kenmerkt zich door het bieden van oplossingen voor grondstoffen vraagstukken en milieuproblematieken met effectieve en realistische businessmodellen. De circulaire modellen worden bovendien gezien als een kans om op een nieuwe, innovatieve wijze inkomsten te genereren of nieuwe markten aan te boren.

Investeringsklimaat

De huidige manier van investeren past echter niet bij de karakteristieken van circulair ondernemen. Zowel aan de kant van bedrijven als bij financiers moeten veranderingen worden doorgevoerd om circulaire business modellen succesvol te kunnen implementeren.

Sustainable Finance Lab, Circle Economy, het Groene Brein, Nuovalente en TUDelft hebben de handen ineen geslagen om in drie stappen in kaart te brengen hoe investeringen in circulaire bedrijven dichterbij komen. Met de Value Hill bieden we bedrijven een tool om zichzelf in een circulaire context te plaatsen en om toekomstige bedrijfsstrategieën te ontwikkelen voor een circulaire economie:

1. REALISEER Circulaire Business met de Value Hill Bedrijven kunnen verschillende circulaire business modellen gebruiken.

2. CREËER een financierbaar circulair business model Binnenkort te downloaden! Dit rapport wordt gepresenteerd in oktober 2016.

3. EMPOWER financiers voor een circulaire economie Binnenkort te downloaden! Dit rapport wordt gepresenteerd in november 2016.

Download rapport

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op: www.circle-economy.com/case/master-circular-business-with-the-value-hill/ 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/a9ad2be844d67684b1b9802bb655c79a_large.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/db77509767b6df99c718c57e3f993562_large.png
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?