Scherp debat en hernieuwde samenwerking in Limburg tijdens het Circulair Café

Summary
Tijdens het Circulair Café in Limburg gingen deelnemers met elkaar in debat over de toekomst van de circulaire economie. Lees hier het verslag.
Scherp debat en hernieuwde samenwerking in Limburg tijdens het Circulair Café
library

Het stof van het debat is nog maar net neergedaald op de Circularity Campus in Sittard. Ter gelegenheid van de week van de Circulaire Economie organiseerde FBBasic hier, namens het collectief Limburg Circulair, het Circulair Café.

Zo'n veertigdeelnemers gingen hier met elkaar in debat over de toekomst van de circulaire economie, aan de hand van drie thema's en daaraan gelinkte stellingen:

  • Economische modellen: Ook de circulaire economie kan niet zonder groei.
  • Hightech & Handwerk: De circulaire economie is de enige manier om productie en werkgelegenheid terug naar Europa te halen.
  • Versnelling & Transitie: De transitie naar de circulaire economie gaat te langzaam: we gaan in Europa de boot missen.

Doen

Na een bij vlagen scherp debat hebben de deelnemende partijen het statement gemaakt gezamenlijk nóg een stap extra te gaan zetten in de realisatie van de circulaire economie, om niet te blijven hangen in visies en toekomstbeelden, maar om in plaats daarvan door te gaan met dóen.

Limburg Circulair

Limburg Circulair is een collectief van Limburgse én niet Limburgse bedrijven die de circulaire economie in de praktijk brengen. Op limburgcirculair.com vind je de leden en activiteiten van het collectief, en lees je hoe jij je kunt aansluiten! Je kunt ook op LinkedIn lid worden van de groep Limburg Circulair om op de hoogte te blijven van nieuws en activiteiten.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?