Stand van zaken: Keten innovatieprogramma Klimaat voor verandering

Stand van zaken: Keten innovatieprogramma Klimaat voor verandering
library

Binnen het keten innovatieprogramma "Klimaat voor Verandering" zijn 3 pilotprojecten gestart: Modelcontract, Oldtimer, design for Disassembly en 8 uur journaal. Hieronder lees je wat de stand van zaken is.

Pilotproject Modelcontract

Delta Development, UC technologies, Eneco, Briqs en DWA hebben zich de afgelopen tijd gebogen over de vraag hoe een circulair contract tussen de serviceprovider, eigenaar en gebruiker vorm moet krijgen.

De uitdaging bij het circulaire contract gaat over de financiering constructie, eigendom en de restwaarde van componenten. 

Pilotproject Oldtimer

ABN-AMRO, Engie en Repurpose hebben een quick scan uitgevoerd van de klimaatinstallaties in kantoorpanden van ABN-AMRO die gesloten gaan worden en (vermoedelijk) casco opgeleverd moeten worden. De vraag is of deze installaties opnieuw ingezet kunnen worden bij andere kantoren van ABN-AMRO. Daarvoor zijn ACE Re-Use, Verhulst en MVO Nederland ook bij dit pilotproject betrokken.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/f1d18b509ed625c6724b44369340346e_large.png

Pilotproject Design for Disassembly

Remeha, van Gerrevink, Linthorst, Alklima, Frico en HR Recycling richten zich op het ontwikkelen van design principles voor een circulaire klimaatinstallatie.  De projectgroep richt zich op twee hoofdgroepen: opwekking en ventilatie.  

Project 8 uur journaal

VLA, Uneto-VNI en MVO Nederland werken aan media exposure over de resultaten die behaald worden binnen de coalitie. 

Samen met ECE ontwikkelt de VLA een website voor bouw (utiliteit en woning). Samen met circulairondernemen.nl zijn dit twee goede bronnen voor communicatie.

Lees in de bijlage meer over de verschillende pilotprojecten. Wat zijn de geleerde lessen en welke uitdagingen liggen er nog om getackeld te worden.

Verslag bijeenkomst Klimaat voor Verandering
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?