Terugblik: sessie circulaire economie op Terschelling

Summary
Lees hier het cerslag van de sessie circulaire economie van de gemeente Terschelling en Nederland circulair! in samenwerking met Springtij 2017.
Terugblik: sessie circulaire economie op Terschelling
library

Terschellinger ondernemers en geïnteresseerden ontdekten op 20 september de principes en praktische toepassingen van circulaire businessmodellen. Lokale voorbeelden werden besproken en er ontstond een levendige discussie over biomassa op basis van een vraag/aanbod van Staatsbosbeheer. Duidelijk werd dat Terschelling zich graag meer verbindt met Springtij.

De locatie in "De Kraak" was goed gekozen. De sessie werd geopend door wethouder Hoekstra. Samen met bewoners en partners werkt de gemeente Terschelling aan de verduurzaming van het eiland. Alle Waddeneilanden zelfvoorzienend in 2020 op het gebied van energie en water, dat is de ambitie van de gezamenlijke Waddeneilanden.

Circulair omarmen

Door circulariteit de omarmen kunnen, juist zeker op een eiland als Terschelling, verder lokale kringlopen gesloten worden. Verder synergie met de netwerken van het Springtij Forum en Nederland circulair! worden zeer op prijs gesteld.

Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?