Textiel produceren in Bangladesh? Stuur je leverancier op cursus

Summary
Heb jij als modemerk linkjes met Bangladesh? Neem dan contact op met het Business Centre van BUFT.
Textiel produceren in Bangladesh? Stuur je leverancier op cursus
library

BUFT is door Nyenrode en MVO Nederland opgeleid om trainingen te geven over MVO aan de Bengaalse textielindustrie. Daarvoor heeft het onlangs het Centre for CSR & Sustainability (BCCS) opgericht. Het BCCS biedt korte cursussen aan professionals in de Bengaalse textielindustrie. Ook kunnen ze kortlopend onderzoek doen in de keten.

Het BCCS biedt korte cursussen aan professionals in de Bengaalse textielindustrie. Eén daarvan is een inleidende cursus met onder andere informatie over het Nederlandse convenant.

Training en onderzoek

BCCS werkt sinds 2014 in opdracht van Nuffic samen met Nyenrode, MVO Nederland en MDF aan de ontwikkeling van cursussen, opleidingen en onderzoeksprogramma's op het gebied van MVO. 

Deze samenwerking heeft BUFT in staat gesteld om deze training aan Bengaalse fabrieken aan te bieden. Daarbij is het BUFT ook ingericht om:

  • Onderzoekstrajecten uit te voeren (op dit moment is er bijvoorbeeld een onderzoek uitgezet naar best practices, sexual and reproductive health & rights (SRHR) en stakeholdermanagement).
  • Een MVO Benchmark te ontwikkelen. Aan de hand van een door Nyenrode geverifieerde self-assessment die in gaat op zowel sociale als ecologische thema's, kunnen leveranciers zichzelf beoordelen en zien hoe zij scoren in vergelijking tot andere bedrijven.

Jouw leverancier op cursus

Maak je gebruik van textielfabrieken in Bangladesh? Stuur dan jouw leverancier op cursus en neem (in het Engels) contact op met Mallick Rakibul Hasan.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?