Tips & Tricks om verpakkingen te verminderen in bedrijfscatering na COVID-19

Summary
Tips & Tricks
Tips & Tricks om verpakkingen te verminderen in bedrijfscatering na COVID-19
library

De (bedrijfs)cateringsector ligt door corona zo goed als stil. En dus ook als jij weer eens naar kantoor gaat, zit een gezamenlijk broodje kaas in het restaurant of de kantine er niet in. Wat je nu wél veel ziet zijn grab-and-go- en afhaaloplossingen in plastic.  En dat is ongelooflijk zonde. Zeker omdat het ook anders kan, zelfs in coronatijden.

De afgelopen jaren zijn wegwerpverpakkingen steeds minder populair. Begin 2019 keurde het Europees Parlement een voorstel goed dat plastic drinkbekers, voedselverpakkingen voor directe consumptie, wegwerpbestek, borden, rietjes en roerstaafjes vanaf 2021 verbiedt. Dit betekende dat de Nederlandse industrie hard aan de bak moest. Zo ook de bedrijfscatering. Nadat in maart 2020 de wereld op zijn kop kwam te staan lijkt de cateringwereld echter massaal terug te grijpen op allerlei wegwerpverpakkingen. Zijn we de afspraken vergeten? En dat terwijl er tal van veilige en minder vervuilende alternatieven zijn. 

Het Versnellingshuis faciliteerde een rondetafel bijeenkomst over dit thema waar deelnemers bij aanwezig waren vanuit ABN AMRO, RVO, Arcadis, Heyday, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, PWN, Hutten Catering, Albron, ISS, Vermaat, Kennis Instituut Duurzaam Verpakken, Smaackmakers en Sensz.

De uitkomsten zijn Tips & Tricks die je terugvindt in het onderstaande factsheet.

Tips & Tricks
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?