Vergaderschip de Vooruitgang: “De les was dat we lef moesten tonen.”

GOAL & TARGET
Een interview met Vergaderschip de Vooruitgang
Vergaderschip de Vooruitgang: “De les was dat we lef moesten tonen.”
library

De Week van de Circulaire Economie komt eraan. Hèt moment om projecten uit te lichten. Vergaderschip de Vooruitgang bijvoorbeeld. Een duurzame en elektrische boot waarop je kunt vergaderen. We stelden initiatiefneemster Susan Janssen Jouwsma wat vragen over de circulaire aanpak van het project.

Met welke vorm van circulair ondernemen ben je aan de slag?
Wij zijn de eigenaren van het meest duurzame varende vergaderschip van Nederland. We varen elektrisch. In elke stap binnen onze onderneming kijken we hoe we dingen zo duurzaam of circulair mogelijk kunnen doen. Elk product dat we gebruiken, is recyclebaar en zo lokaal mogelijk geproduceerd of ingekocht.
 

Waarom ben je circulair ondernemer?
Heel kort door de bocht: omdat het kan. In ons privéleven kiezen we eigenlijk altijd voor circulaire oplossingen. Het was voor ons niet meer dan normaal om dit door te zetten in ons zakelijke leven.
 

Waar ben je trots op?
Wij zijn erg trots op het feit dat we van alles aan boord de oorsprong kennen. Dit heeft als meerwaarde dat wij onze gasten precies kunnen vertellen waar iets vandaan komt. Van het interieur tot dat wat je eet.
 

Wat zie je als een circulaire les?
Bij een schip heb je te maken met keuringseisen. Wij varen elektrisch. Hiervoor zijn bijna geen eisen en wetten. Hierdoor hebben wij veel zelf moeten pionieren waarbij we ook de keuringsinstanties moesten overtuigen dat we bij elke oplossing niet alleen voor meest duurzame en circulaire maar ook voor de meest veilige oplossing hadden gekozen. De les was dat we lef moesten tonen. Met gedegen onderzoek konden we instanties overtuigen dat we in ons circulaire verhaal ook wat betreft veiligheid aan de hoogste eisen en kwaliteiten voldoen.

De Week van de Circulaire Economie is van 3 t/m 7 februari 2020. Meer weten? Ga naar de website.

Meer lezen over Vergaderschip de Vooruitgang? Bekijk de website.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library item?