Verslag startbijeenkomst keten innovatieprogramma “Klimaat voor Verandering”

Verslag startbijeenkomst keten innovatieprogramma “Klimaat voor Verandering”
library

Op 26/1 vond de startbijeenkomst plaats van het keten innovatieprogramma van Klimaatinstallaties in Utiliteitsgebouwen: de coalitie “Klimaat voor Verandering”.

Waarom circulair?

De circulaire economie is een economisch systeem dat draait om efficiënt en effectief omgaan met grondstoffen. Herbruikbaarheid van producten en materialen staat daarin centraal. Dit in tegenstelling tot het huidige lineaire systeem, waarin producten aan het einde van hun levensduur als afval worden beschouwd en worden vernietigd.

Het gaat daarbij niet alleen om het materiaalgebruik en ontwerp van producten, maar ook om het borgen van het proces. Een bureaustoel die je uit elkaar kan halen is niet circulair als het aan het einde van de levensduur alsnog door de shredder gaat.

Een goede start

Op 26 januari vond de startbijeenkomst plaats van het keten innovatieprogramma van
Klimaatinstallaties in Utiliteitsgebouwen: de coalitie “Klimaat voor Verandering”. Er is een sector analyse gemaakt, er zijn gezamenlijk condities bepaalt voor een succesvol verandertraject en er is gekeken naar de kansen en uitdaging die de circulaire economie biedt. Het verslag kun je onderaan deze pagina lezen.

Vervolgtraject

Op 16 en 17 maart vindt een 2-daagse intensieve sessie plaats om een gezamenlijke visie te bepalen en de eerste stappen te zetten naar concrete veranderprojecten.

Verslag_startbijeenkomst_klimaatinstallaties.pdf
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?