Vooruitblik Dag van De Financial: uitdagingen in de circulaire economie

Vooruitblik Dag van De Financial: uitdagingen in de circulaire economie
library

Artikel inclusief interviews met de cfo's van Philips, Schiphol en Avantium, plus de directeuren van Van Houtum en Van Scherpenzeel. Verder aan het woord: Andy Ridley (Circle Economy), hoogleraar Dirk Schoenmaker (VU Amsterdam) en Franc van den Berg en Coen Boogaart (EY). Door journalist Peter Steeman.

- Vaktijdschrift voor De Financial augustus 2015 -

MCA4_2015_artikel_Uitdagingen_in_de_circulaire_economie_-_vooruitblik_Dag_van_De_Financial_8_okt.pdf

Klik op de link hierboven voor een vooruitblik op de Dag van De Financial. Met bijdragen van:

Bas Gehlen, directeur van Van Houtum

Wie het circulaire model omarmt, investeert in de relatie met ketenpartners. Die wederkerigheid versterkt het bedrijf, vindt Bas Gehlen, directeur van Van Houtum. 'Dit is geen charitatieve missie. Het raakt aan de corebusiness van een bedrijf.'

Els de Groot, cfo Schiphol Group

De focus van Schiphol ligt niet langer uitsluitend op bezit maar vooral op gebruik. Schiphol wil de regisseur van de infrastructuur en de middelen zijn. Wat overigens niet betekent dat Schiphol van al haar bestaande activa af wil, verduidelijkt Els de Groot, cfo van de Schiphol Group.

Frank Roerink, cfo Avantium

Een fles gemaakt uit biomassa, van een hogere kwaliteit dan bestaande flessen. Een prima uitgangspunt voor een succesvolle business, zou je denken. Maar het doorbreken van bestaande structuren blijkt weerbarstig,  aldus Frank Roerink, cfo van Avantium. ‘Het gaat langzamer dan ik had verwacht’.

Roger Beuting, directeur Van Scherpenzeel

Als recyclebedrijf brengt Van Scherpenzeel de circulaire economie in praktijk: grondstoffen maken uit restmateriaal. Maar de ambitie van directeur Roger Beuting reikt verder. ‘We willen de hele keten integreren.’

Ron Wirahadiraksa, cfo Philips

Producten worden binnen Philips steeds meer onderdeel van een totaaloplossing. Die strategie sluit naadloos aan bij het circulaire credo van hergebruik. Of een product volledig nieuw is of opgebouwd met gerecyclede onderdelen wordt steeds minder relevant. ‘Het gaat om de functionaliteit van de oplossing’, benadrukt Ron Wirahadiraksa RC, cfo van Philips.

Lees alle artikelen.

Nieuwsgierig geworden? Meer weten over de Dag van de Financial?

Op dit jaarlijkse congres ontmoet u uw vakgenoten en verkrijgt u inzichten die ertoe doen. Van sprekers die u niet snel vergeet, onder leiding van dagvoorzitter Mathijs Bouman (RTL Z,  FD). Voor leden kost deelname 295 euro inclusief parkeren, lunch en diner.

Lees alles over deze dag of meld u direct aan.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/08fa2a621768193a54fc52e8e1399fcb_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?