Wat vraagt circulair ondernemen van jou als inkoper, marketeer, ontwerper of financieel expert?

Steeds meer mensen merken het: de overgang naar een circulaire economie zal de komende jaren grote invloed hebben op het bedrijfsleven. Maar wat vraagt dat eigenlijk van jou? Welke gevolgen heeft dat voor jouw specifieke vakgebied of jouw rol als marketeer, inkoper, ontwerper of financieel expert?
Circulair ondernemen lijkt soms vooral een technische uitdaging. Meer iets voor de R&D afdeling of innovatiemanagers. Maar niets is minder waar. Circulaire economie is een systeemverandering, en daar is juist iedereen bij betrokken: ontwerpers, inkopers, marketeers, financiële experts….het vraagt wat van elke afdeling binnen een organisatie.
En dat is best spannend. De wereld zoals we die kennen is flink aan het veranderen. Termen als materiaalstromen, waardeketens en upcycling vliegen je om de oren… Stiekem vraag je je af of je wel genoeg kennis hebt?
Verandering begint niet bij kennis of expertise maar bij moed
Maak je geen zorgen. Anders dan misschien vaak gedacht, begint de overgang naar de circulaire economie niet bij kennis of expertise maar bij moed. Bij mensen zoals jij en ik die de moed hebben om, gewoon vanuit hun eigen rol of vakgebied, te kijken voorbij wat ze al weten. En iets nieuws durven proberen. Ook al weten ze nog niet precies wat de uitkomst zal zijn.
Leer van anderen die je voor gingen
En gelukkig sta je er niet alleen voor. Vele moedige ontwerpers, inkopers, marketeers en financiële experts gingen je al voor. Circl, het hoofdkwartier van de Week van de Circulaire Economie, verzamelde ze dit jaar speciaal voor jou. Bezoek één van onderstaande evenementen en leer van hun kennis en ervaringen zodat je grip krijgt op de toekomst in jouw vakgebied.
- De toekomst van de inkoper | Circl | 4 februari 2020, 13.00 – 17.00
- De toekomst van de product designer | Circl | 5 februari 2020, 13.00 – 17.00
- Upskilling the financial leader | Circl | 6 februari 2020, 09.00 – 11.00
- De toekomst van de marketeer | Circl | 7 februari 2020, 13.30 – 15.30