WBSO: verlaag de financiële lasten van research

Summary
Lees hier hoe de WBSO regeling jouw bedrijf kan helpen
WBSO: verlaag de financiële lasten van research
library

Zonder research en development geen innovatie en vooruitgang. Maar onderzoek is prijzig. Loonkosten, onderzoeksapparatuur en prototypen, het zijn slechts enkele voorbeelden die goed research duur maken. Om bedrijven tegemoet te komen, is de WBSO in het leven geroepen. Ontdek wat deze regeling voor jouw bedrijf kan doen.

Stimulans voor innovatie

Met de WBSO kunnen bedrijven financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen. De gedachte hier achter: innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid.

Van innovatieve chips tot wc-papier

Veel innovatieve projecten zijn mede tot stand gekomen door WBSO. Mimetas ontwikkelde bijvoorbeeld de OrganoPlate®. Dit is een geavanceerde 3D-kweekplaat. Mimetas kweekt hierop kleine 3D-stukjes menselijk weefsel of organen om de effecten van (nieuwe) medicijnen beter in kaart te brengen. Dit maakt proefdieren in sommige gevallen zelfs overbodig. Van Houtum heeft met behulp van de WBSO een techniek ontwikkeld om drankenkartons te recyclen tot wc-papier. Het zijn slechts twee van talloze voorbeelden

Voor wie?

De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. Geïnteresseerd? Je kan een aanvraag indienen bij RVO.nl.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?