Whitepaper: Wegwijs in Circulair Inkopen voor de FM-er

Whitepaper: Wegwijs in Circulair Inkopen voor de FM-er
library

Circulair, circulaire economie en circulair inkopen; deze termen zijn afgelopen jaren veelvuldig gebruikt. Maar wat betekenen ze nu echt? En wat betekenen ze voor facilitair managers en inkopers? Wij namen ze onder de loep:

Het circulaire businessmodel als oplossing

Steeds meer mensen raken overtuigd dat de circulaire economie het enige toekomstvaste businessmodel is en ook wij, de schrijvers van onderstaande whitepaper geloven hierin. Deze whitepaper heeft als doel om Facility Managers te helpen bij de eerste stappen op het gebied van circulair inkopen, de drempel te verlagen en een zetje te geven om echt hiermee te starten. Er bestaat geen goed of fout. Ontwikkel wat bij jou(w) (organisatie) past, wat jou helpt, en maak daar gebruik van. Ga het gesprek aan met jouw klant en jouw leveranciers en daag hen uit om mee te doen.

Waarom circulair inkopen?

Een paar gegevens op een rij: De wereldbevolking groeit en in de loop van de20ste eeuw zijn we 34 keer meer materialen gaan gebruiken, 27 keer mineralen, 12 keer meer fossiele brandstoffen en 3,6 maal meer biomassa. En deze trend zal doorzetten, tenzij we anders gaan produceren en consumeren. En hierin spelen Facilitair Managers en inkopers een belangrijke en bepalende rol. 

Hopelijk draagt deze whitepaper bij aan het zetten van jouw eerste stap op weg naar circulair inkopen. Want wat is er nu echt nodig om daarmee aan de slag te gaan? Misschien wel alleen de lef om gewoon te starten, met daarbij een flinke dosis volhardendheid.

Whitepaper: Wegwijs in de circulaire economie voor de FM-er
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?