Renewi– Stuwt de circulaire economie vooruit

Summary
Deze oplossing laat zien hoe Renewi richting geeft aan de circulaire economie
Renewi– Stuwt de circulaire economie vooruit
solution

Renewi typeert zichzelf een verbinder die de overgang naar een circulaire economie stimuleert. Niet heel vreemd want als afvalverwerker heeft Renewi een natuurlijke sleutelrol te vervullen in de transitie. Van afvalverwerker naar secundaire grondstoffen boer.

Grondstoffen leverancier
Vrijwillig of niet, Renewi is deel geworden van de overgang naar de circulaire economie. Naast de traditionele afvaldienstverlener, is het internationaal opererende bedrijf meer en meer een recycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen geworden. En Renewi zet er vol op in.

Van alle verschillende afvalstromen die het bedrijf verzamelt en behandelt, wordt twee derde als hoogwaardige grondstof hersteld (inclusief energie, waar zelfs 94% van wordt teruggewonnen). Als marktleider van de Benelux en met zijn activiteiten in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije bedient Renewi meer dan 100.000 B2B-klanten en 2 miljoen huishoudens.

Afval bestaat niet
'Afval Bestaat Niet' is de visie van Renewi. Het afval van vandaag is de grondstof voor de producten van morgen. Van Renewi promoot de circulaire economie actief door enerzijds het onderwerp onder de aandacht te brengen en anderzijds proactief innovaties op de markt te brengen. Zo is de circulaire economie een centraal onderdeel van de nieuwe bedrijfsfilm (zie onderstaand) en heeft het bedrijf een tijdslijn van circulaire hoogtepunten uit 2016 gepubliceerd. 

Kantoorpapier
Een voorbeeld van een circulair product van Renewi is het papier dat het bedrijf als 's werelds eerste Cradle to Cradle® gecertificeerd kantoorpapier op de markt bracht. Het zogenaamde Office Paper is gemaakt van 100% gerecycled kantoorpapier, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Renewi Office Paper realiseert een besparing van 72% elektriciteit, 83% water, 100% hout en 53% minder CO2-uitstoot.

Ook is Renewi betrokken bij het Perpetual Plastic Project van de Better Future Factory.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?