AFVALBOX ontwikkelt een duurzaam inzamelsysteem voor bekers

Summary
Met deze herbruikbare en recyclebare afvalbak van AFVALBOX verzamel je op een duurzame manier bekers op kantoor.
AFVALBOX ontwikkelt een duurzaam inzamelsysteem voor bekers
solution

AFVALBOX loopt al even rond met de vraag: hoe zamelen we bekers in met gebruik van onze afvalbakken? Mede geïnspireerd door de bestaande beker verzamelsystemen staken we veel energie in speur- en denkwerk om een oplossing hiervoor te vinden. De enige optie bleek om zelf aan de slag te gaan met het maken van een inzamelsysteem. Dat hebben we dan ook gedaan!

We gingen zelf aan de slag met het ontwikkelen van een duurzaam inzamelsysteem voor bekers. Recent hebben we hiervoor een investering gedaan in een deels door ons zelf ontwikkelde computergestuurde machine, die elke gewenste vulopening in de deksels kan produceren. Hiermee was onze vraag deels beantwoord. De puzzelstukjes vielen al snel op hun plaats en we ontwikkelden een prototype die met wat kleine aanpassingen aan de verwachtingen voldeed.

Voordelen

Het geheel resulteerde in een herbruikbare en een recyclebare versie van het beker verzamelsysteem. De herbruikbare versie bestaat uit vier gerecyclede kunststof pijpen die onderling zijn gekoppeld. De voordelen van de herbruikbare versie zijn: men hoeft geen kokers op voorraad te houden en hij is met één handeling te (her)plaatsen. Bovendien is de herbruikbare versie op de langere duur minder belastend voor het milieu. De vier kartonnen kokers worden los in de zak geplaatst. Deze kunnen gelijk met de bekers worden afgevoerd naar de recycling. De bekercapaciteit van de afvalboxen is:

  • Bij de versie van 60 cm hoog is ca 400 bekers
  • Bij de versie van 80 cm hoog is ca 540 bekers
  • Bij de versie van 100 cm hoog is ca 670 bekers

Besparing

Gestapelde bekerinzameling geeft een forse besparing op de facilitaire kosten bij het afvoeren ten opzichte van losse bekers. Al met al zijn we met deze innovatie weer een stapje dichterbij een circulaire economie.

Meer weten? Op onze website vind je uitgebreide informatie.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/e84712b978dce6d4317b9fcb7d17626f_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?