Data on the spot-chip van Chip It All maakt data van producten inzichtelijk

Summary
Met de Data on the spot-chip van Chip It All kunnen producten gedurende de hele levenscyclus identificeerbaar gemaakt worden.
Data on the spot-chip van Chip It All maakt data van producten inzichtelijk
solution

Met de Data on the spot-chip van Chip It All kunnen producten gedurende de hele levenscyclus identificeerbaar gemaakt worden voor de bevordering van de circulaire economie. Ook kan er aanvullende digitale informatie aan de producten gekoppeld worden. Wij leveren maatwerk!

Over Chip it all

Chip It All is begin 2017 opgericht met als doelstelling om van gegevens van producten in de bouw traceerbaar te maken, zowel tijdens het bouwproces, als de exploitatiefase, kunnen onze chips gebruikt worden om producten cirulair te maken. Onze chip kan hergebruik van producten mogelijk maken op element-, component- en materiaalniveau.

Wij geloven in een circulaire economie en vinden het belangrijk om volgens deze principes te werken. De manier waarop wij ondernemen, bouwen en samenwerken staat in het teken van een duurzame inzet van mens en grondstof. Daarom hebben wij een systeem opgezet dat de duurzaamheid van producten aanzienlijk vergroot. Door producten en grondstoffen innovatief te verwerken en slim te gebruiken en te onderhouden, voorkomen wij verspilling en dragen wij bij aan een beter milieu.

Onze Chip

Onze Data on the Spot-chip is voor elk onderdeel inzetbaar. Door een smartphone met NFC bij de chip te houden, is data over het product direct ter plekke beschikbaar. Zo worden onze chips bij een zorginstelling gebruikt om meterstanden te monitoren en gebruiken schilders het om hun onderhoudscyclus te borgen.

Eén van onze grootste vernieuwingen zal het ook mogelijk maken om deelvervanging van producten en/of onderdelen te traceren.

Het unieke aan onze Data on the Spot-chip is dat elke product wat voorzien wordt van een chip zijn eigen identiteit en digitale mogelijkheden krijgt, zoals:

  • Gegevensopslag van het product;
  • Het bijhouden van een logboek voor onderhoud, stroring of reparatie;
  • Het instellen van een onderhoudscyclus en een meerjarig onderhoudsschema met automatische meldingen wanneer er onderhoud gewenst is;
  • Het genereren van een onderhoudspaspoort;
  • Meldingen maken via de chip (de leverancier heeft meteen de juiste informatie).

Flexibel en betaalbaar

Het systeem van Data on the Spot is flexibel opgebouwd waardoor het inzetbaar is voor verschillende sectoren, zoals facilitaire dienstverlening, bouw onderhoud/renovatie en industrie/productie. Wij hebben voor elke toepassing de juiste chip en hebben de capaciteit om zestigduizend chips per jaar te programmeren en te leveren.

Data on the Spot is zelfstandig door Chip It All ontwikkeld. Hierdoor is de kostprijs laag gebleven, omdat wij geen grote aantallen aan R&D-partners hebben. Zo kan een gemiddeld gebouw voor slechts €150,- (eenmalige kosten) al voorzien worden van Data on the Spot-chips.

Interesse en informatie

Wij horen graag van je. Voor meer informatie kun je kijken op onze website en een e-mail sturen naar info@chipitall.nl, of chat met ons via Whatsapp.

Related SDGs what are SDGs
Read more