Bio-afbreekbaar Trimmerdraad - GreenLine

Summary
Geen ophoping van microplastics in de natuur
Bio-afbreekbaar Trimmerdraad - GreenLine
solution

Senbis is actief als R&D partner en producent van innovatieve duurzame producten die voortgekomen zijn uit jaren van onderzoek. Zo heeft Senbis o.a. GreenFill ontwikkelt, een bodem afbreekbare korrel die de rubberen (SBR) korrel op de sportvelden kan vervangen.  Ook voor trimmerdraad heeft Senbis nu een duurzaam alternatief ontwikkeld!

Gemeenten, onderhoudsdiensten en huiseigenaren over de hele wereld gebruiken grastrimmers om gras en andere planten in de buurt van objecten, of op steil of onregelmatig terrein te maaien. Deze trimmers zijn voorzien van een plastic trimmerdraad dat tijdens het gebruik slijt tot hele kleine stukjes (microplastics dus). De stukjes worden de natuur ingeslingerd en hopen zich op in de bodem. Door het gebruik van trimmerdraden worden jaarlijks duizenden tonnen microplastics in het milieu geloosd.

Senbis heeft een milieuvriendelijk alternatief ontwikkeld: GreenLine.

GreenLine is gemaakt van innovatief bioplastic dat in korte tijd in de bodem door schimmels en bacterien wordt omgezet tot water, CO2 en humus (de afbraaksnelheid varieert afhankelijk van de omgeving). 

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om microplastics te voorkomen. Kies nu een schonere wereld en vervang uw trimmerdraad door een bio-afbreekbaar alternatief!

Website I Senbis
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?