Biologisch afbreekbare handschoen van SHOWA verkleint de afvalberg

Summary
Hoe mooi zou het zijn als handschoenen gewoon 'oplossen', in plaats van afval worden. Weg. Niet meer te vinden na vijf jaar.
Biologisch afbreekbare handschoen van SHOWA verkleint de afvalberg
solution

Wanneer alle 188.000 werknemers in de landbouw en veeteelt en 246.000 bouwarbeiders gemiddeld eens per week één paar nieuwe werkhandschoenen aantrekken, dan verdwijnen er jaarlijks in Nederland meer dan 19 miljoen handschoenen naar de vuilnisbelt. Duurzaam? Nee! De biologisch afbreekbare handschoen van SHOWA biedt een alternatief.

Uiteraard mogen handschoenen die besmet zijn met chemicaliën, bacteriën of virussen nooit bij het gewone afval terecht komen. Daar zijn speciale regels voor, en die volg je. Maar de rest? Hoe mooi zou het zijn als handschoenen gewoon 'oplossen'. Weg. Niet meer te vinden na vijf jaar.

Dat kan. Wij verkopen de eerste biologisch afbreekbare handschoen van SHOWA. Deze nitril handschoenen zijn samengesteld uit organische materialen (EcoBestTechnology®, EBT) die de biologische afbraak van deze handschoenen versnellen.

Biologisch afbreekbaar

Gooi deze handschoenen na gebruik op de composthoop of in de groene bak. De handschoenen worden door micro-organismen verteerd en de biologische afbraak wordt versneld. Er ontstaat meststof en er blijft geen afval achter. Gewone nitril handschoenen verteren pas na honderd jaar. SHOWA EBT handschoenen zijn na vijf jaar afgebroken en verdwenen. Zo kunnen we met z'n allen starten om die berg van 19 miljoen handschoenen te laten slinken!

Wij, VYLIG. nemen stap 1:

Wij verkopen de biologisch afbreekbare handschoenen van SHOWA:

  • SHOWA is marktleider op het gebied van werkhandschoenen. 
  • De afbraaktijd is gevalideerd door onafhankelijke, gecertificeerde laboratoria met behulp van internationale erkende testmethoden. 
  • Deze handschoenen zijn getest conform EN388 en EN-ISO 374-1 en EN-/ISO 374-5. Volledig genormeerd en gecertificeerd (mocht dit je niks zeggen, dan leggen we het graag uit).

Jij neemt stap 2:

  • Jij vervangt jouw handschoenen door SHOWA EcoBestTechnology handschoenen.
  • Je vertelt VYLIG. welke handschoenen je nu draagt en wij bieden het duurzame alternatief.
  • Na het dragen gooi je ze op de composthoop, in jouw groene bak of je retourneert ze aan VYLIG.
https://www.circulairondernemen.nl/uploads/19d861abc459693a87d5d9b7b342b2b7_large.png

Voel je aangesproken!

Als je nu handschoenen draagt (of hoort te dragen), moet je je aangesproken voelen! Attendeer je duurzaamheidsmanager, inkoper en veiligheidskundige op deze handschoenen. Of koop ze zelf voor jouw bedrijf, organisatie, stichting of gewoon voor thuis.

Help mee: elke handschoen maakt een verschil.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Joost van der Stel

Business Development Manager

Do you want to comment on this solution?

Tim Brethouwer
Tim Brethouwer

Dit lijkt me een slechte oplossing. Maak handschoenen recyclebaar zodat ze een tweede of derde of etc. leven leven hebben. Wat voegt een composteerbare handschoen toe aan de kwaliteit van compost ?

10 December 2018 10:37