BloemenStorm fleurt bedrijven op én redt bloembollen

BloemenStorm fleurt bedrijven op én redt bloembollen
solution

BloemenStorm is een initiatief tegen de verspilling van bloembollen. Tegelijkertijd willen we ons land letterlijk een stukje fleuriger maken. Wij verzamelen overgebleven bloembollen rechtstreeks van de kweker en planten deze in robuuste bloembakken. Bedrijven, overheden en zorginstellingen kunnen hiermee hun entree of terrein opfleuren. Circulair én fleurig!

Overproductie, weersinvloeden en strenge exporteisen. Jaarlijks belandt er 2.470.000 KG bloembollen op de composthoop. Dit is evenveel als 14 keer de Keukenhof in bloei!

Hartstikke zonde toch?

Een fleurig initiatief

Wij, Sophie en Frank Berbée uit Breezand vinden dit doodzonde en hebben met de oprichting van start-up BloemenStorm het doel gesteld om een einde te maken aan deze vorm van verspilling. BloemenStorm is een bloembakkenservice voor de zakelijke markt en redt bloembollen van de composthoop door ze simpelweg te planten.

Met de bloembakkenservice willen wij onze klanten ontzorgen en het hele jaar kleur bieden voor een vast bedrag per maand. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid ruilen wij de bloembakken om voor nieuwe bakken die vol zitten met bloembollen die later in het seizoen bloeien. Doordat er meerdere lagen bloembollen in de bak zitten komt er altijd een mooie mix aan kleur omhoog en hebben de bloembakken een lange bloeitijd.

Meer bloemen met minder verspilling, dat is het idee.

De bloembakken hebben standaard logistieke afmetingen en doordat ze stapelbaar zijn kan de distributie worden verzorgd tegen een minimale belasting van het milieu.

Tulpen, Hyacinten, Muscari, Calla’s en Begonia’s. Nederland is een bloemenland en wanneer een toerist of buitenlandse zakenrelatie Nederland bezoekt dan mag hij best merken dat hij in het land van de bloemen is.

Geen enkele bloembollenkweker teelt bollen om ze uiteindelijk te kunnen composteren. Zij zijn trots op hun product en de kwaliteit die ze leveren. De kwekers zien de overgebleven bollen veel liever eindigen in een bloembak dan in een biomassacentrale. Met de bloembakken van BloemenStorm kunnen Nederlandse bedrijven al vanaf de straat laten zien dat ze meegaan in de transitie naar een circulaire economie.

Laten we samen een einde maken aan de verspilling van bloembollen en Nederland een klein beetje fleuriger maken.

Meer weten? Kijk op bloemenstorm.nl!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/f2f794d6d7ab666e44076beb9449f1b7_large.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/80f1abb56199431f5e6652dcdef6e348_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?