Brink Industrial bedenkt afvalbak gemaakt van gerecycled metaal

Brink Industrial bedenkt afvalbak gemaakt van gerecycled metaal
solution

Onder het motto "gewoon doen" is metaalbewerker Brink Industrial aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een circulaire afvalbak. Het bleek helemaal niet zo moeilijk te zijn, de Lune afvalbakken zijn inmiddels op de markt.

Het project van luni bestaat uit de ontwikkeling van een futureproof afvalbak van gerecycled metaal. Het bijzondere aan de bak is de modulaire opbouw. De afvalbak kan hierdoor makkelijk worden gerepareerd en aangepast aan nieuwe afvalstromen. De circulaire afvalscheidingssystemen worden onder nieuwe contractmodellen aangeboden zoals betalen voor gebruik en lease met terugnameregeling.​

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/a1b3c52e08283242ef43bd9e70560d78_large.jpg

Geleerde lessen

Brink Industrial heeft vijf geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat je gewoon moet starten, want het is niet zo moeilijk als het lijkt. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI Brink Industrial
Read more

Do you want to comment on this solution?