BroodNodig pakt het broodafvalprobleem aan

BroodNodig pakt het broodafvalprobleem aan
solution

De BroodNodige stichting die zijn producten en activiteiten erop richt om waarde toe te voegen aan afval. We beginnen met het sluiten van de broodafvalkringloop. We willen ervoor zorgen dat het broodafval niet langer wordt verspild, maar de grondstof wordt voor duurzame energie voor de bakker. Samen met de consument recycleren we onze oude sneetjes brood!

Waarom BroodNodig

Anno 2015 hebben we anderhalve planeet nodig om iedereen op aarde te voeden en daarnaast al ons afval te verwerken. En toch gooien we wereldwijd een derde van ons voedsel weg als afval. Brood staat steevast in de top-3 van voedsel dat we verspillen.

De BroodNodige bakker

BroodNodig heeft een oplossing voor het broodafvalprobleem: de BroodNodig010, een vergister die broodafval via fermentatie omzet in biogas. Wij willen onze vergister op korte termijn introduceren, te beginnen in Rotterdam, onder andere bij Rotterdamse bakkers.

De BroodNodige stedeling

BroodNodig werkt niet alleen samen met bakkers, we vormen ook een onderdeel van de stedelijke aanpak van voedselresten op straat. Zo gaan we samen met wijkorganisaties, moskee├źn en kinderboerderijen aan de slag om brood in te zamelen.

Meer informatie is te vinden op onze website!

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?