By Sympany – circulaire jeans van resttextiel

Summary
Het nieuwe initiatief By Sympany zet in op samenwerking met duurzame modemerken om samen, middels recycling, producten te ontwikkelen van resttextiel.
By Sympany – circulaire jeans van resttextiel
solution

Veel van het ingezamelde textiel van Sympany is herdraagbaar. Voor het niet herdraagbare deel moeten innovatieve oplossingen gezocht worden. Het nieuwe initiatief By Sympany zet in op samenwerking met duurzame modemerken om samen, middels recycling, producten te ontwikkelen van resttextiel. Het textiel wordt ingezet als grondstof voor nieuwe producten.


Circulaire jeans
De eerste samenwerking is met denim merk Kuyichi. De By Sympany By Kuyichi jeans bestaat voor 20% uit herwonnen vezels uit jeans die door Sympany zijn ingezameld. Kuyichi werkt samen met koplopers op het gebied van duurzame mode zoals Recover, gespecialiseerd in het upcyclen van katoenen vezels, Tejidos Royo, gespecialiseerd in gecertificeerd duurzame denim, en SARP, een gecertificeerd duurzame jeans fabrikant. Dit alles bij elkaar staat voor veel kennis, innovatie en impact waardoor de wereld onderaan de streep eerlijker wordt, het milieu wordt gespaard en een volledig circulaire mode-industrie steeds dichterbij komt.

Meer impact
By Sympany focust niet alleen op minder belasting voor het milieu en circulaire productie maar streeft er ook naar om meer sociale impact teweeg te brengen. 10% van de opbrengst van de jeans gaat linea recta naar het Mobile Training Project in Malawi. Deze mobiele school, die opereert vanuit een vrachtwagen en een grote tent, biedt drie jaar lang, iedere vier maanden een naaiopleiding aan 30 jonge vrouwen uit afgelegen dorpen. Ze leren de basistechnieken van het kleermakersvak en naaien, maar ook het nodige rekenen en schrijven voor hun bedrijfsboekhouding, waarmee een basis wordt gelegd voor hun zelfredzaamheid en een inkomen.

Collective force
By Sympany wil een “collective force” creëren waarbij iedereen die er bij betrokken is, van modemerk tot consument, ervaart dat ze een positieve impact kunnen maken. By Sympany, By Kuyichi, By You. En dit is nog maar het begin. By Sympany staat altijd open voor nieuwe innovatieve samenwerkingen met modemerken .

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3e0912f5885d2cc16adc8a1e62b66062_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3b51c2b9df117ae08d857478decf31db_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?