CIRCO producten van de toekomst: Circulaire 3D printer

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire 3D printer
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire 3D printer door Mariet Sauerwein.

Voor een redelijke prijs zijn 3D printers beschikbaar, waardoor ze ook geschikt zijn voor thuisgebruik. Ondanks dat de huidige 3D printer goed lijkt te passen in een circulaire economie, lijkt er weinig aandacht voor duurzaamheid bij de gebruiker. Juist nu 3D printers in volle ontwikkeling zijn, liggen er kansen om circulaire ontwerpstrategieën toe te passen.

In deze circulaire 3D printer is de printkop opnieuw ontworpen, het onderdeel dat het meest om onderhoud en reparatie vraagt. Het ontwerp zorgt ervoor dat de meer kwetsbare onderdelen gemakkelijker te vervangen zijn voor reparatie of een upgrade. Daarnaast is het uiterlijk verbeterd waardoor het product er nog professioneler én toegankelijker eruit ziet.

Met deze printkop wordt winst gemaakt door de verkoop van de basisonderdelen die lang meegaan en het daarnaast aanbieden van onderdelen en upgrades.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/7e2a0b492e0739124031deaae46d9e4e_large.jpg

Mariet Sauerwein is master student integrated product design aan de Technische Universiteit Delft

Bekijk hier alle CIRCO product van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?