CIRCO producten van de toekomst: Circulaire aansteker

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire aansteker
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire aansteker door Merlijn Boer.

Gasaanstekers bestaan uit veel kleine onderdelen. Deze complexe producten worden als wegwerpartikelen beschouwd. Na gebruik belanden ze vaak op straat of in de natuur. Een circulair herontwerp maakt het mogelijk dat aanstekers veel langer meegaan.

Deze circulaire gasaansteker is stevig en compact. Als er toch een onderdeel kapot gaat of versleten is, kan dat gemakkelijk vervangen worden. Er wordt biogas als brandstof gebruikt, gewonnen uit biomassa van veeteelt en verkocht in kleine navulpatronen waar statiegeld op zit.

De klant koopt de aansteker en krijgt daarmee toegang tot de onderhoudsservice. Kapotte onderdelen kunnen gratis via de post worden vervangen. Volle navulpatronen kopen kan in tabakszaken voor een lage prijs bij inlevering van een leeg patroon. Op het product zit een levenslange garantie.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3fcd46254394b1af3bca425dfb3a6b0d_large.jpg

Merlijn Boer is student industrieel product ontwerpen aan Hogeschool Rotterdam

Bekijk hier alle CIRCO product van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?