CIRCO producten van de toekomst: Circulaire geluidsoortjes

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire geluidsoortjes
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire geluidsoortjes door Malou Tromp.

Voor veel gebruikers is het vanzelfsprekend dat hun geluidsoortjes na een jaar kapot gaan, waarna ze worden weggegooid bij het restafval. Geluidsoortjes bestaan uit verschillende materialen, die niet makkelijk te scheiden zijn, waardoor ze niet recyclebaar zijn en waarschijnlijk in een verbrandingsoven verdwijnen.

Deze circulaire geluidsoortjes zijn beter te recyclen, doordat zo min mogelijk verschillende materialen gebruikt zijn en de verbindingen tussen de onderdelen goed gescheiden kunnen worden in een shredder. Daarnaast zijn de geluidsoortjes op meerdere punten verbeterd zodat ze langer mee gaan.

De geluidsoortjes worden in combinatie met een muziekdienst als abonnement aangeboden. Als de geluidsoortjes kapot zijn, meldt de gebruiker het en krijgt hij nieuwe toegestuurd. De kapotte geluidsoortjes worden teruggestuurd zodat de materialen gescheiden worden voor hergebruik of recycling.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/17b2625caeb321459dcd13235548662d_large.jpg

Malou Tromp is student industrieel product ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?