CIRCO producten van de toekomst: Circulaire prullenbak

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire prullenbak
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire prullenbak door Willemien Aalbers.

We worden in Nederland steeds meer gestimuleerd om afval te scheiden. Er bestaan echter nog geen elegante manieren om dit te doen in kleine ruimten zoals het toilet of de badkamer.
 
Het product ‘Fingertip ‘is ontwikkeld om afvalscheiding in kleine ruimten te faciliteren. “It’s just a fingertip away”. Het juiste gedrag wordt zo gestimuleerd door de juiste omstandigheden. In het ontwerp wordt afvalscheiding geïntegreerd met de aanwezige toiletattributen en badkamermeubels.
 
Fingertip wordt primair ingezet in hotels die willen verduurzamen. Het hotel sluit een lease overeenkomst af met Wcircle, de organisatie die de Fingertip ontwikkeld, en krijgt daarvoor een service geleverd voor het beheer van de Fingertip. Ook wordt gezorgd voor ecologisch verantwoorde wegwerpproducten zoals toiletpapier en prullenbakzakjes. Na afloop van het contract wordt de Fingertip teruggenomen, aangepast en terug in de markt gezet of gerecycled.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/72408979e4bc4a08f43557557e1691d4_large.jpg

Willemien Aalbers is master student industrial design aan de Technische Universiteit Eindhoven

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?