CIRCO producten van de toekomst: Circulaire trolley

CIRCO producten van de toekomst: Circulaire trolley
solution

Tijdens de CIRCO Circular Design Challenge zijn ontwerpstudenten de uitdaging aangegaan: het herontwerp van een bestaand consumentenproduct. Dit heeft geresulteerd in negen nieuwe circulaire concepten waaronder de circulaire trolley door Michael Soenthorn Speek.

Veel mensen schaffen een trolley aan als er een onderdeel stuk gaat of omdat ze een bepaald type nodig hebben voor een specifieke reis. Met als gevolg dat er thuis meerdere trolleys staan die weinig worden gebruikt of weggegooid worden als één essentieel onderdeel kapot gaat.

In plaats van trolleys te kopen, huur je een Circular Trolley wanneer je er een nodig hebt. Je kiest dan voor specifieke onderdelen en producteigenschappen. Deze wordt geassembleerd middels niet permanente verbindingsmethoden. Na de reis worden de onderdelen hergebruikt voor een andere Circular Trolley of gerecycled.

De Circular Trolley sluit perfect aan bij de veranderende behoefte en bespaart geld en ruimte. Dankzij de verhuurservice kan het bedrijf de relatie met de klant versterken. Productiekosten gaan omlaag doordat bedrijven in bezit blijven van de grondstoffen en onderdelen en ze beter inzicht krijgen in productverbeteringen.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3695617467b7678699a5e4712705380c_large.jpg

Michael Soenthorn Speek is bachelor student industrieel ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft

Bekijk hier alle CIRCO producten van de toekomst 2015 en 2016

Fotografie: Mathilde van der Plas

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?