Circulair inkopen door gemeente Amersfoort

Circulair inkopen door gemeente Amersfoort
solution

De gemeente Amersfoort doet mee aan de Green Deal Circulair Inkopen en zet in op 10% circulair inkopen in 2020. In twee grote projecten werkt de gemeente aan circulair inkopen.

Hierbij gaat het om de renovatie van het stadhuis en de aanleg van de nieuwe rondweg Amersfoort. Met deze twee grote projecten wil de gemeente een schaalsprong maken en circulaire inkoop stimuleren.

Geleerde lessen

Eén van de zes geleerde lessen van de gemeente Amersfoort is het belang van het stellen van ambities. Wees niet te bescheiden met je ambities. Je kunt beter hoog inzetten dan achteraf vaststellen dat er meer in zat. Benieuwd naar de andere vijf lessen? Lees onderstaand factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De gemeente Amersfoort is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI gemeente Amersfoort
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?