Circulair (ver)bouwen als nieuwe norm

Summary
Circulair bouwen wordt de nieuwe norm. De Community of Practice Circulair (ver)bouwen trekt de kar
Circulair (ver)bouwen als nieuwe norm
solution

Na jaren van lineair bouwen is het tijd voor een drastische verandering. Circulair bouwen wordt de nieuwe norm. De Community of Practice Circulair (ver)bouwen trekt de kar. Zet jij jouw bouwproject (ook) duurzaam in de stijgers?

Opdrachtgevers met een bouwopgave kunnen vanaf 4 juli 2017 de voordelen van een circulaire aanpak verkennen in de Community of Practice Circulair (ver)bouwen. Na het overweldigende succes van de eerste ronde start namelijk een tweede ronde. Gelijk aanmelden? Dat kan hier.

In vier video's leggen we jou uit wat circulair bouwen en de Community of Practice inhouden en delen we een serie praktijkvoorbeelden.

Video 1: Community of Practice Circulair (ver)bouwen

De Community of Practice Circulair (ver)bouwen is ontwikkeld voor opdrachtgevers met een bouwopgave die zij circulair willen aanpakken. "Dat kan zijn een recreatiewoning, dat kan zijn een zorginstelling of een kantoorgebouw, dat maakt niet uit", vertelt Michel Schuurman, Senior Programmamanager Circulaire Economie bij MVO Nederland, in deze video. In vier sessies van een dag helpt MVO Nederland je aan kennis, kunde en ervaring. Onderstaande video gaat dieper in op het hoe, wat en waarom van de Community of Practice Circulair (ver)bouwen.

Video 2: Praktijkvoorbeeld Alliander, Duiven

Het nieuwe gebouw van Alliander in Duiven bestaat zo goed als volledig uit materialen gebruikt uit het oude gebouw. Hendrik van Zandvoort, Programmamanager MVI bij Alliander: "Het meest unieke gaat niet over het toegepaste circulaire hout of de hergebruikte wc-potten, maar het gaat met name om het feit dat we dit samen met de markt hebben gedaan." Bekijk het verhaal van Alliander over het duurzame kantoor in Duiven in onderstaande video.

Video 3: Praktijkvoorbeeld Park 20/20, Hoofddorp

Park 20/20 is een fullservice Cradle to Cradle businesspark. De term duurzaamheid maken zij specifiek. "Het delen van kennis en informatie is cruciaal om de circulaire reis te maken. Deze manier van denken levert geld op", aldus Rob van den Broek, Directeur van Delta Projectontwikkeling B.V. Het complete circulaire verhaal achter Park 20/20 ontdek je in onderstaande video.

Video 4: Praktijkvoorbeeld Stadskantoor, Venlo

Aan de rand van het stadscentrum staat het nieuwe Stadskantoor Venlo. Het gebouw symboliseert de Cradle to Cradle ambitie van de stad. Michel Weijers, Projectmanager Stadskantoor: "In dit gebouw zitten ook nog materialen die niet goed zijn, omdat er geen alternatieven zijn, maar deze zijn demontabel. Dus die kunnen we eruit halen en over een x aantal jaar vervangen door nieuwe materialen. Het gebouw kan steeds beter worden." In onderstaande video vertelt Michel Weijers je alles over het nieuwe Stadskantoor.

Aanmelden voor de Community of Practice Circulair (ver)bouwen

De tweede Community of Practice Circulair (ver)bouwen start op 4 juli 2017. Meer informatie en/of aanmelden kan via de website van MVO Nederland.

De CoP Circulair (ver)bouwen wordt georganiseerd door MVO Nederland samen met U10 (samenwerkende gemeenten in de regio Utrecht), de alliantie Cirkelregio en mede mogelijk gemaakt door Nederland circulair! en DuurzaamDoor.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?