Circulaire aanbesteding inrichting en dienstkleding bij UMC Utrecht

Circulaire aanbesteding inrichting en dienstkleding bij UMC Utrecht
solution

De kleding voor verplegend personeel en meubilair, hoe kunnen we deze producten circulair aanbesteden? Dit vroeg het UMC Utrecht zich af.

Dienstkleding en inrichting

Het UMC Utrecht zat bij de eerste groep organisaties die de Green Deal ondertekende. Vervolgens zijn meerdere pilots gestart, waaronder witte dienstkleding voor het verplegend personeel en inrichting voor het UMC. Samen met Kirkman Company is een haalbaarheidsonderzoek gedaan en selectiecriteria bepaald voor de circulaire aanbestedingen. Meer over het inkoopproces is te lezen in de onderstaande factsheet.

Geleerde lessen

Het UMC Utrecht heeft tien geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is het belang van een goede voorbereiding en het gesprek met de markt. Neem hier de tijd voor. Benieuwd naar de andere negen geleerde lessen? Bekijk de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

UMC Utrecht is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI UMC Utrecht
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?