Circulaire bouwmaterialen

Circulaire bouwmaterialen
solution

Als dit geen goed voorbeeld is van circulair bouwen! De eerste generatie van aannemersbedrijf Dijkhuis heeft het oude gemeentehuis van Gemeente Hardenberg gebouwd en de derde generatie van Dijkhuis bouwteam van waarde hergebruikt nu de materialen van dat oude gemeentehuis.

Ambities

Als voorstanders van volhoudbaar bouwen hebben wij de ambitie om in 2020 volledig circulair te bouwen. Afgezien van de uitdagingen aan de materiele kant, hebben we ook opdrachtgevers nodig die daar de meerwaarde van inzien. Als aannemer bieden we kennis en faciliteren we in alternatieve keuzes die positief zijn voor circulair bouwen. Samen met opdrachtgevers zoeken we naar creatieve oplossingen voor alternatieve materialen. Op deze manier doen wij ervaring op en kunnen we stap voor stap werken richting een circulaire bouw.

Concrete stappen

Komende jaren gaan we steeds meer natuurlijke materialen toepassen. Denk aan vlas of hennep voor isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen veel bouwmaterialen hergebruikt worden, of zullen we zoeken naar materialen die in de toekomst herbruikbaar zijn. Dankzij de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vervullen we ook onze sociale ambities.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/efcbbbacfac84cd9f43a5dbff40f1aba_large.jpg

Gemeentehuis Hardenberg

In het geval van het gemeentehuis van Hardenburg is de circulaire toepassing goed zichtbaar. De eerste generatie van aannemersbedrijf Dijkhuis heeft het oude gemeentehuis gebouwd. Jarenlang is het pand intensief gebruikt. Inmiddels is de derde generatie bij het aannemersbedrijf aan de slag en opnieuw ingeschakeld bij de verbouwing van hetzelfde gemeentehuis.

Circulaire toepassingen

Het bouwteam herbruikt de materialen waar mogelijk en zoekt nieuwe toepassingen. Zo is de deur van het gemeentehuis gebruikt in de nieuwbouw van het Natuuractiviteitencentrum De Koppel en zijn onder andere de stenen (zie afbeelding boven) van het gemeentehuis gebruikt bij de bouw van Hof van Pepijn.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?