Circulaire inkoopprojecten GP Groot/Sortiva

Circulaire inkoopprojecten GP Groot/Sortiva
solution

Voor een organisatie met de slogan ‘Van afval naar grondstof en energie’, was de stap voor GP Groot om deel te nemen aan de Green Deal circulair inkopen snel gezet. Ze zijn aan de slag gegaan met uiteenlopende circulaire inkooptrajecten.

Circulaire inkooptrajecten

GP Groot heeft tijdens het project Green Deal circulair inkopen een modulair opgebouwde shovel ingekocht die aan het einde van de levensduur geheel kan worden gereviseerd. Daarnaast zijn banden voor de voertuigen van GP Groot op een andere manier dan gebruikelijk ingekocht, namelijk via een pay-per-use contract.

Geleerde lessen

Eén van de vijf geleerde lessen van GP Groot is dat circulaire initiatieven niet altijd duurder hoeven te zijn, zeker als je kijkt naar de total cost of ownership (TCO). Benieuwd naar de vier andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

GP Groot  is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI GP Groot
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?