Circulaire kantoorinrichting in Gebouw Zilver van Rabobank

Circulaire kantoorinrichting in Gebouw Zilver van Rabobank
solution

De Rabobank stimuleert de circulaire economie actief richting hun klanten. Met een pilot met kantoorinrichting zet de bank ook de eerste stappen in de interne bedrijfsvoering.

De Rabobank heeft de renovatie van gebouw Zilver in Utrecht aangegrepen om een circulair inkoop traject te starten voor de inrichting. Het doel was om een CE-parter te vinden voor een pilot. 

Circulaire inkoopvoorwaarden

De rabobank hanteerde al duurzame inkoopvoorwarden en voorwaarden van het FIRA Platform. Na ondertekening van de Green Deal circulair inkopen is een start gemaakt om ook circulariteit in de interne bedrijfsvoering te verankeren.

Geleerde lessen

Eén van de zes geleerde lessen door de Rabobank is het belang van het vroegtijdig betrekken van de stakeholders in het inkoopproces. Benieuwd naar de andere vijf geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Rabobank is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI Rabobank
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?