Circulaire Ondernemer PaperWise verkozen tot The Next Entrepreneur

Circulaire Ondernemer PaperWise verkozen tot The Next Entrepreneur
solution

Een opsteker voor alle circulaire ondernemers. Peter van Rosmalen (58) is met zijn bedrijf PaperWise uitgeroepen tot winnaar van The Next Entrepreneur 2015, de jaarlijkse prijs van MKB-Nederland en de Rabobank voor de meest vernieuwende en kansrijke starter.

Motivatie

De jury roemt het feit dat Van Rosmalen duurzaamheid en ondernemerschap hand in hand laat gaan. "Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij hem op één", zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. "Zijn product is duurzaam, hij maakt het zijn afnemers makkelijk duurzaam in te kopen, en hij investeert ook nog eens in werkgelegenheid, scholing en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. " "Het bedrijf heeft daarbij alle kans om de activiteiten op korte termijn verder op te schalen, in binnen- en buitenland", aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van de Rabobank. 

Waardering

De jury spreekt ook haar waardering uit voor het feit dat Van Rosmalen op latere leeftijd de zekerheid van een goede baan heeft opgezegd om een persoonlijke missie te volgen. "Hij bewijst dat niet alleen jonge ondernemers disruptive kunnen zijn", zegt Visser.

Over PaperWise

PaperWise maakt van landbouwafval papier en karton van hoogwaardige kwaliteit maar met bijna 50 procent minder 'milieu-impact' dan FSC-papier van houtvezels. Als vader en opa vond Van Rosmalen dat hij "écht iets moest doen voor de volgende generaties". Op reis in India was hem opgevallen dat er nauwelijks iets werd gedaan met de enorme hoeveelheden landbouwafval die beschikbaar zijn. Dat bracht hem op het idee om daarvan papier en karton te gaan maken in ontwikkelingslanden. "Een uitgelezen kans om duurzaam te produceren, terwijl de lokale gemeenschap daar ook de vruchten van plukt." 

Ook interesse in de circulaire producten van PaperWise, bezoek www.paperwise.eu

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?