Circulaire Proeftuin Het Hof van Cartesius

Circulaire Proeftuin Het Hof van Cartesius
solution

Het Hof van Cartesius wordt een nieuwe, groene buitenwerkplek aan de Vlampijpstraat in Utrecht, een proeftuin voor circulair bouwen en ondernemen. Creatieve ondernemers die geloven in duurzaamheid bouwen hier zelf hun werkplek af van hergebruikt materiaal. Startups, kennisinstellingen en grote bedrijven experimenteren hier samen in circulair bouwen en delen.

Inpspirerende circulaire locatie

Het Hof van Cartesius bestaat telkens uit 3 paviljoens rondom een groene semi-openbare binnentuin. Hierdoor ervaar je de rust van werken in de natuur maar werk je wel midden in Utrecht. Het Hof van Cartesius is gesitueerd naast Station Zuilen in de Vlampijpzone-Werkspoorkwartier. De paviljoens bouwen we volgens circulaire principes zoals hergebruik, modulair, demonteerbaar, biobased en duurzaam. Hiermee willen we bewijzen dat circulair bouwen kan en een plek zijn waar circulaire innovaties zichtbaar worden voor iedereen.

Werkplekken voor kleine ondernemers

We bieden werkplekken voor kleine ondernemers uit de maakindustrie met een passie voor circulair ondernemen. Wil jij mee bouwen aan je eigen stad en je eigen werkplek. Neem contact met ons op!

Oplevering 1e kwartaal 2017

Het Hof van Cartesius is ontstaan als initiatief van Charlotte Ernst - zelfstandig architect - om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Werkspoorkwartier en zelf een eigen groene werkplek te kunnen bouwen.

We starten met bouw van de 1e 3 paviljoens in het voorjaar van 2016. Oplevering wordt verwacht in kwartaal 2 2017.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/037bc01def6214ee9c8251c0bd1c7fc3_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/072d3801acb007c14d3e116a01404b5b_large.jpg
Read more

Do you want to comment on this solution?