Circulaire projecten Alliander

Circulaire projecten Alliander
solution

Van koffiebekers en bureaustoelen naar kabels en leidingen: circulariteit bij Alliander komt steeds dichterbij de primaire processen. Na de succesvolle transformatie van het bedrijfsterrein in Duiven is nu de volgende stap gezet.

Netwerkbedrijf Alliander, distributeur van gas en elektriciteit in een groot deel van Nederland, heeft hoge circulaire ambities. In 2040 wil het samen met andere partijen 100% circulair materiaalgebruik in de ondergrondse infrastructuur realiseren.

Koffiebekers en bureaustoelen

Alliander heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van circulair inkopen. Er zijn projecten gestart voor onder andere het inkopen van circulaire koffiebekers en kantoormeubiliair. Het kantoormeubilair is ingekocht met het restwaarde model.

Geleerde lessen

Eén van de vijf geleerde lessen van Alliander is dat circulair inkopen begint bij het stellen van andere vragen tijdens het inkooptraject. Daarnaast vergt het ook een cultuuromslag. Benieuwd naar de andere vier geleerde lessen? Lees dan onderstaand factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Alliander is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl

Factsheet GDCI Alliander
Read more

Do you want to comment on this solution?