CO2-neutrale marmoleumvloer zorgt voor duurzame woon- en werkomgeving

Summary
Forbo Flooring is het eerste bedrijf dat een CO2-neutrale linoleumvloer produceert.
CO2-neutrale marmoleumvloer zorgt voor duurzame woon- en werkomgeving
solution

Forbo Flooring zet een nieuwe duurzame stap: de marmoleumvloeren worden vanaf nu CO2-neutraal (zelfs CO2-negatief) geproduceerd.

Klimaat

Droogte in grote delen van de wereld, overweldigende overstromingen op andere plaatsen en orkanen die steeds krachtiger en destructiever worden. Het klimaat verandert en nog steeds worden er bossen gekapt en stoten we elk jaar meer CO2 uit.

Als we ons gedrag niet veranderen, zullen onze kinderen een wereld erven die deels onleefbaar is, met alle problemen van dien. Over klimaatverandering wordt heel wat afgepraat en goede intenties getoond, maar gaan we ook wat doen?

CO2-neutrale marmoleumvloeren

Als het aan Forbo Flooring ligt wel. Onze marmoleumvloeren worden vanaf nu CO2-neutraal (CO2-negatief) geproduceerd. Dat betekent dat Marmoleum niet bijdraagt aan klimaatverandering, omdat de CO2-uitstoot meer dan evenredig wordt gecompenseerd. Forbo Flooring volgt hiermee haar motto's "Creating a better environment" en "Committed to the health of one".

Productie

Forbo Flooring is het eerste bedrijf dat een CO2-neutrale linoleumvloer produceert. Dat komt in hoofdzaak, omdat de basis van de vloer goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie enorm gereduceerd, als ook haar relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk verduurzaamd. Forbo is trots dat het naast fraai design ook op het gebied van duurzaamheid een ware Hollandse Meester is.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?