CoffeeBundles: een circulair koffieabonnement

Summary
Het abonnement van CoffeeBundles, alles wat je nodig hebt voor goede koffie, thuis of op kantoor: een koffiemachine van Siemens en koffiebonen van Moyee Coffee in een circulair abonnement.
CoffeeBundles: een circulair koffieabonnement
solution

Het abonnement van CoffeeBundles, alles wat je nodig hebt voor goede koffie, thuis of op kantoor: een volautomatische koffiemachine van Siemens en koffiebonen van Moyee Coffee in een circulair abonnement. Je betaalt per maand voor het aantal kopjes dat je drinkt. Ook onderhoudsmiddelen en eventuele reparaties of vervanging van het apparaat is inbegrepen.

Het verhaal achter koffie wordt gelukkig steeds belangrijker, van de boer tot de boon en de branderij. Dit uit zich bijvoorbeeld in hippe koffietentjes, lokale branderijen en ‘Big Coffee’ bedrijven die hun Social Responsibility programma’s uitvoerig toelichten. Maar waarom zien we dan toch een sterke groei van single-serve verpakkingen, zoals Nespresso cups?

Wij van Bundles vinden dat dit anders moet en gaan de strijd aan met cups, matige koffiekwaliteit, lage lonen voor boeren én e-waste van wegwerpapparaten. Samen met Siemens en Moyee ontwikkelden we een concept om de hele keten te verbeteren, van boer tot apparaat tot kopje vers gemalen bonenkoffie.

De samenwerking

Moyee produceert radically good coffee volgens de ‘FairChain’ principes. Dat betekent dat ze de koffie niet alleen verbouwen in Ethiopië, maar dat ze daar ook de bonen branden en verpakken. Daardoor ontstaat werkgelegenheid, kennis en winst. En dat is nodig!

Volgens de principes van de circulaire economie blijft Siemens tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor de koffiemachine. Dat betekent dat we door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en upgrades de levensduur van de apparaten verlengen en meer waarde uit de apparaten halen.

Door het apparaat aan te sluiten op het internet zorgt Bundles dat het beste kopje koffie voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Zo kunnen we bijvoorbeeld meten hoeveel kopjes koffie je drinkt en weten we precies wanneer we de volgende lading koffie moeten verzenden zodat je altijd verse bonen in huis hebt.

De voordelen voor de koffieliefhebber

Het abonnement is beschikbaar voor alle koffieliefhebbers die graag vers gemalen bonen koffie drinken. Bundles abonnees betalen een vast bedrag per kopje. Daarvoor krijg je Moyee bonen die door de brievenbus worden thuisbezorgd én de Siemens koffiemachine en toebehoren (ontkalkings- en reinigingstabletten en indien nodig reparaties of vervanging).

Vanaf gemiddeld 2,5 kop koffie per dag en vanaf 25 cent per kop koffie. Het abonnement is ook beschikbaar voor (klein) zakelijke gebruikers. Wil je meer weten? Bekijk het Bundles koffieabonnement!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/03ae5cff7273badc8fe4e87d1cf4ebe8_large.png
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?