De Wereldwijven: inspireren zonder grenzen

Summary
Voor ons platform zijn wij op zoek naar sociale ondernemingen die het verhaal achter hun product of dienst willen vertellen op onze website en via onze social media kanalen.
De Wereldwijven: inspireren zonder grenzen
solution

Wij zijn De Wereldwijven. Het unieke netwerk van Nederlandstalige vrouwen, wonend in alle uithoeken van de wereld. Wil jij het verhaal vertellen achter jouw produkt of dienst? Op ons platform en via onze sociale media kun je je boodschap kwijt! Een interview, advertorial of achtergrondverhaal, we kunnen het zelfs voor je opschrijven.

Van boek naar platform

In 2017 publiceerden we ons boek: ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende Nederlandse vrouwen.’ De opbrengsten van dit boek, waarvan Lilianne Ploumen het voorwoord schreef, doneren we aan SheDecides. Onlangs verscheen de tweede druk en zijn er plannen voor een nieuw boek!

Dit succes motiveerde ons om een online platform op te richten, vol met verhalen over vrouwen en meisjes uit de hele wereld. Verhalen die geschreven en gefilmd worden door de wereldwijven.

De Wereldwijven

Op ons platform onderzoeken we verschillende vrouwenthema’s. Vaak zijn onze verhalen inspirerend en motiverend: over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Soms zijn we kritisch: over vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn: over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

Inspireren zonder grenzen

De Wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld verruimen. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis, sensatie en click-bates. Dagelijks een goed verhaal, een mooi portret en een boeiend filmpje. Want less is more. Voor ons is inhoud en diepgang van groot belang. Zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling inspireert, in beweging brengt en een verschil kan maken voor de positie van meisjes en vrouwen in de hele wereld!

Kom met ons in contact!

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?