Desko gunt producten een 2e of zelfs 3e leven

Desko gunt producten een 2e of zelfs 3e leven
solution

Mensen hebben de drang om te vernieuwen, dat is nou eenmaal een cyclus die in alle aspecten van ons leven voorkomt. Maar betekent dat dan ook dat het vervangen van ‘het oude’ moet resulteren in weggooien?

Nu ieder bedrijf kostenbeheersing en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is het niet meer te verantwoorden dat we nodeloos verspillen.

Verdienen in plaats van verspillen

In plaats van verspillen, verdienen. In plaats van kortetermijnoplossingen, duurzaamheid. In samenwerking met MVO Nederland, bedachten wij van Desko hoe we voor een revolutionaire ommekeer kunnen zorgen. Et voila, de Circulaire Economie volgens onze filosofie is geboren. Besteed aandacht aan de circulaire economie, ook kantoorinrichting, bureaustoelen en kantoormeubelen verdienen een tweede of zelfs 3e leven! 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/51aefbb3a481e60f8fca544f06a3c890_large.png

Fig.1:  Model circulaire economie van Ellen Macarthur foundation

De filosofie

Circulaire economie komt terug in alle processen van kantoorinrichting, van fabricatie tot gebruik, van aanschaf tot gebruik. Zoals u ziet in Fig.1 is ieder proces gericht op het zo optimaal mogelijk benutten van grondstoffen, verwerkingsprocessen, menselijk kapitaal en het gebruik. Duurzaamheid in optima forma. Desko kantoormeubelen past dit op een unieke manier toe, voor zowel kleine als grote kantoren.

Slim produceren

‘Gewoon even een goede bureaustoel maken’ is een oude opvatting. Tegenwoordig wordt er al vanaf de ontwerpfase gekeken naar hoe producten dienen te worden ontwikkeld zodat deze aan het einde van de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de verschillende materialen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Hierdoor wordt de waarde behouden en zelfs gemaximaliseerd door eerst te kijken naar hergebruik van onderdelen en grondstoffen. Uiteraard zonder kwaliteitsverlies en de eis dat er tijdens de productie, het gebruik en de verwerking van het product geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

Video 1: Circulaire economie bij Desko

Desko succesvol voorbeeld van MKB-bedrijf

Desko weigert afval rechtstreeks naar de vuilstort te brengen, maar haalt producten van bijvoorbeeld Ahrend of Gispen liever uit de markt om ze vervolgens een tweede of derde leven te geven. Om bovengenoemde reden is Desko kantoormeubelen 1 van de 3 succesvolle voorbeelden van MKB-bedrijven. 

Read more

Do you want to comment on this solution?