Desko - Meubels vervangen, maar niet weggooien

Desko - Meubels vervangen, maar niet weggooien
solution

Gemiddeld wordt (kantoor)meubilair om de zeven jaar vervangen. Mensen houden van vernieuwing, maar vergeten dat bestaande producten of onderdelen een nieuw leven kunnen krijgen. Kantoorinrichter Desko voorkomt dat waardevol kantoormeubilair wordt weggegooid en heeft zich gespecialiseerd in hergebruik.

Terugname
Veel onderdelen van afgeschreven kantoormeubilair zijn nog in prima staat, weet Desko. Om de levensduur van meubelen te verlengen werkt Desko met een drieledig terugkoop business model. Dat verlengt de levens van meubels naar 21 jaar. Desko laat zijn klanten kiezen tussen aankoop, lease of een huur-aankoop combinatie en garandeert daarbij een vastgestelde restwaarde voor de meubels bij terugname. Tweemaal worden de meubels opgeknapt en terug in de markt gezet. Na 3 levenscycli biedt Desko aan de meubels terug te nemen, om vervolgens waardevolle onderdelen wederom te remonteren in nieuwe meubels.

Winst
Levensduurverlenging zorgt voor een significante CO2-uitstoot reducering door de productie van nieuwe meubelen overbodig te maken. Zo wordt er 93,5% minder CO2 uitgestoten als Desko’s Duo Slinger Desk twee maal een nieuw leven ingeblazen krijgt. De 127 kg aan CO2 die vrijkomt bij de productie van dit bureau wordt op deze manier gespreid over drie levenscycli. Milieu winst is echter niet de enige winst voor Desko. Het drieledige terugkoop model is daarnaast financieel winstgevender dan de traditionele verkoopmodellen van de (kantoor)meubelindustrie.

Circular Design Lab
Circulair inrichten is nog een onbekend terrein voor veel professionals in de kantoor-, project- en bouwsector. Dat wil Desko veranderen met het zogeheten Circulair Design Lab (LAB) in The Valley, een circulair innovatiegebied op Schiphol Trade Park. In het LAB komen partijen samen en verdiepen zich in het circulair maken van hun producten, diensten en/of businessmodel. Ze kunnen zich hiermee profileren op hun vakgebied en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Ook heeft Desko het e-book Circulair Inrichten uitgegeven in de zomer van 2016. 

Read more

Do you want to comment on this solution?